söndag 8 februari 2015

Köksrenovering

Här kommer en liten uppdatering på vår pågående köksrenovering. Fortfarande har vi en del kvar men äntligen har vi kunnat laga vår första middag på den nya spisen!! Och, ja... det var precis så härligt som jag hade önskat och trott. Kanske blir man ännu mer lyrisk med tanke på att vi tidigare haft en keramisk häll som har fungerat sådär under 10 år..

Jag älskar känslan med att laga mat med hjälp av eld, det är väl någon inbyggd instinkt hos människan kanske;) och jag ÄR en känslomänniska, även när jag lagar mat!

Sen blir det ju en fantastisk stekyta och en helt annan värme. Ja, ni hör ju.... NÖJD!

Diskhon är också på plats och den nya blandaren, även det funkar super, så skönt att kunna ta loss och skölja med duschmunstycket, speciellt när man nu har en stor ho och toppen för att skölja plåtar.
Vi saknar än så länge ett slaktarblock som ska ligga mellan spisen och diskhon, bänkskivor, socklar, hylla, vinkyl etc. Dessutom ska det läggas nytt golv i morgon.


 Som stänkskydd ska vi ha kvar den plåt som vi har haft nu i ca 10 år och det måste jag verkligen rekommendera. Industrilackad plåt i samma nyans som väggen. Så tålig och funktionell! Enkel att torka och så kan man ju (om man mot förmodan:) skulle ha ett pappersrecept, fästa det med magneter. Under fläkten ska det dock monteras en rostfri plåt för att få spisen och fläkten att hänga ihop som en pjäs. (och för att dölja den skarv som blev synlig när vi plockade ned överskåpen).

Skafferiet är fortfarande en älskad funktion i köket. Jag tror att jag hade haft svårt att vara utan ett ordentligt skafferi nu när jag har vant mig vid det och det är ju helt ljuvligt att se barnen stänga in sig i skafferiet och sträcka sig efter godsaker som finns på de högre hyllorna! Bara det är en anledning att ha  ett stort skafferi om man har möjlighet;)
Dörren är ett minne av min morfar då den kommer ifrån det hus där han växte upp.På den nedersta bilden syns en annan favorit, nämligen vedspisen! Inte bara en bra värmekälla utan även en funktionell stämningshöjare. Nu på vintern så hänger det allt som oftast några barnvantar och mössor på tork!
Kylskåpet är belamrat med papper trots att jag lovat mig själv att aldrig göra så men så är det i en barnfamilj och det finns värre saker att haka upp sig på!

Fortsättning följer....

// Ki

3 kommentarer:

 1. Hej

  Vilket hus, vilket kök, får jag bo hos dig :)

  Kram Lina

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera